Hvordan forbereder man sig på ny hvalp? 7 gode råd!

Hvordan forbereder man sig på ny hvalp? 7 gode råd!

Nogle køber en hvalp impulsivt, andre planlægger det i årevis. Uanset hvad, så kræver det forberedelse. Det kan være svært at forberede alt 100%, men man kan gøre meget for at undgå en uheldig start. Så hvordan forbereder man sig på ny hvalp?

Vi har samlet lidt tips, som vi selv gør brug af når der er ny hvalp på vej!

  1. Race research! Det er langt fra ligegyldigt, hvilken race man vælger. Der findes hundredvis af forskellige racer, og der findes helt sikkert racer der passer bedre til dig end andre. Både ifht hvilket liv du kan tilbyde hunden og i forhold til, hvad hunden oprindeligt er avlet til. Genetik spiller en stor rolle, så det er ikke nok at gå efter udseende, størrelse og pelstype. Vi tilbyder gratis hjælp til valg af race, da mange udfordringer allerede opstår i dét man vælger en race som ikke matcher.

  1. Planlægning ifht arbejde. Vi anbefaler at få hvalpen hjem i forbindelse med nogle fridage eller ferie. De færreste hvalpe bryder sig om at være alene fra dag 1 og alene hjemme træning kræver tid og tilvænning, for at det bliver en god oplevelse. Nogle er måske så heldige at kunne have hunden med på arbejde, men vi anbefaler stadig at hvalpen lige får mulighed for at falde til inden arbejdet starter igen. Vi anbefaler at gå i gang med alene hjemme træning hurtigst muligt. Det er forskelligt, hvordan man på bedste vis kommer i mål med træningen så vi tilbyder skræddersyet vejledning i form af en hjemmekonsultation, hvis man ønsker hjælp.

  1. Gør huset “hvalpevenligt”. Hvalpe vil oftest gerne bide i ting, og det kan være svært at have øjne på dem 24 timer i døgnet. Vi anbefaler at fjerne farlige genstande (ledninger, ting hvalpen kan sluge, skarpe genstande osv). Hav gerne noget, som hvalpen må bide i f.eks. tyggeartikler eller legetøj, hvis i har anskaffet jer en meget aktiv race anbefaler vi ikke legetøj, da det i visse tilfælde kan stresse hunden enormt.

  1. Start til træning. Uanset om hunden skal bruges til et bestemt formål eller blot være almindelig familiehund, så anbefaler vi altid at komme igang med træning. Træning kan hjælpe med at skabe et godt samarbejde mellem hund og ejer, og der kan blive taget hånd om eventuelle udfordringer i tide.

  1. Vær varsom med råd på internettet. Hvis man mangler svar på et spørgsmål, kan det være fristende at søge råd på nettet. Problemet med internettet, er at der ikke bliver taget hensyn til den individuelle hund men typisk dén hund en løsning har hjulpet på. Derfor vil man ofte se en masse forskellige svar, men ikke nødvendigvis komme i mål med sine udfordringer. Alle kan skrive ting på internettet, og det kræver hverken viden eller erfaring på området. Det resulterer tit i misforståelser, fejlindlæring/aflæring og ikke mindst forvirring hos både hund og ejer. Det er vigtigt at finde en eller flere kyndige personer, som har forstand på emnet.

  1. Grib udfordringerne i tide. Hvis der opstår en udfordring, så anbefaler vi at løse den hurtigst muligt. Det går sjældent over af sig selv, og jo længere tid der går – jo større vil problemet blive. Igen anbefaler vi at rådføre sig med kyndige personer.

  1. Socialisering. Det er enormt vigtigt, at hvalpen bliver socialiseret korrekt. Mange tror fejlagtigt at socialisering betyder at hunden skal lege med så mange andre hunde som muligt. Vi anbefaler at holde leg med andre mellem hunde man kender, eller i hvalpelegestue hvor der er en fagperson til stede. Socialisering handler mere om, at hunden skal lære at forholde sig neutralt overfor biler, cykler, hunde, høje lyde mv.

Det kan være frustrerende at have hvalp, hvis tingene ikke går planmæssigt. Men der er ikke noget unormalt i, at man har brug for hjælp til at komme i mål. Der opstår ofte mange spørgsmål, når man anskaffer sig en hvalp. Hvor lange ture skal man gå? Skal hvalpen være i bur eller på et begrænset areal? Hvordan introducerer man hvalpen til katten derhjemme? Hvad gør man hvis hvalpen ikke vil spise? Hvordan griber man det an, hvis hvalpen piver om natten? Uanset hvad spørgsmålene måtte være, så er vi altid klar på en uforpligtende snak samt hjælp til at give jer den bedste start med hvalpen.

Professionel Hundetræning

Træning på hold eller individuel terapi – få værktøjerne til at håndtere din hund.