Hvilken line skal man vælge?

Hvilken line skal man vælge?

Det kan være en jungle at finde ud af, hvilken line man skal bruge hvornår. Det kan dog have meget at sige, så derfor har vi lavet denne lille guide der forhåbentlig kan hjælpe lidt.

Antislip liner er vores absolutte favorit og bestseller til både træning og gåture. De fås i mange forskellige farver og størrelser og er gode at holde ved i alt slags vejr. De brænder heller ikke i hænderne, som eksempelvis en nylonsnor. Derudover er det ofte nemmere at have kontrol over hunden, da man selv styrer hvor meget line den skal have. Ulempen ved antislip liner, er at de er sværere at rengøre end en gummiline fx.

Korte faste liner er rigtigt gode når man går tur ved vejen eller i byen. Hundens frihed er begrænset, men det kan være en fordel i nogle former for miljøer. Den korte line er især god, hvis man har en hund med tendens til at spise ting fra jorden. Den korte line sikrer at hunden altid er inden for rækkevidde, hvis uheldet er ude.

Lange faste liner/sporliner er gode til træning af spor, men også til at give hunden mere frihed på gåturen. Skovturen kan godt blive lidt kedelig, hvis ikke hunden har frihed til at komme ud og snuse. En lang fast line er nemmere at “fiske ind” ifht en flexiline. Både de lange og korte faste liner fås i forskellige slags materialer, længder og farver.

Gummiliner er super geniale til stranden eller når jorden er mudret, da de er nemme at rengøre. Desuden bliver de ikke tunge når de bliver våde og de vikles nemt ud af krat og buske. Ulempen er at de kan brænde i fingrene ifht en antislip line.

3-punkts linen er en fast line, men der er mulighed for at gøre den kortere og længere efter behov. Dette er et godt valg, hvis man eksempelvis har brug for en kort line når man går ved vejen, men gerne vil give hunden mere frihed i skoven. Vi anbefaler ikke 3-punkts liner til træning, da ringene kan skade hunden under høj fart hvis den hænger løs.

Flexi liner er gode, hvis hunden skal have mere frihed på gåturen. Det kan dog være svært at have fuld kontrol over hunden, da man ikke så nemt kan trække linen ind igen. Flexi liner fås i forskellige størrelser og typer, og det er vigtigt at vælge en korrekt vægtklasse. Man skal også være obs, på om snoren er mør og dermed kan knække over (gælder for alle liner, men kan være svært at se ved en flexi line, da snoren er “gemt” i hjulet). Hvis man ønsker ekstra sikkerhed, anbefaler vi en flexi line med auto-stop.

Læder liner er faste liner og de er flotte, elegante og holdbare. Ulempen er, at de kan være svære at holde på i vådt vejr.

Uanset hvilken line man vælger, så er det utroligt vigtigt altid at tjekke for slidtage.

 

Professionel Hundetræning

Træning på hold eller individuel terapi – få værktøjerne til at håndtere din hund.