Hvad er hunde osteopati?

Hvad er hunde osteopati?

Hundeosteopati er en behandlingsform, der bliver brugt af utroligt mange hundeejere. I modsætning til mange andre behandlingsformer, bliver der via osteopati lavet en vurdering af hele hunden frem for kun et bestemt område. Osteopati består af en lang række teknikker, som kan hjælpe mod spændinger, skævheder osv. Det er en blid form for justering, dvs at hunden altså ikke bliver udsat for traumer, som ved visse andre behandlingsformer. Desuden vil osteopati ofte finde frem til selve årsagen til skaden, som kan ligge et helt andet sted i kroppen. Således vil chancerne for at skaden kan helbredes permanent øges betragteligt.

Det er ikke kun hunde der fejler noget, som kan have gavn af osteopati. Vi anbefaler det faktisk til alle hunde, uanset størrelse, alder og historie. Hunde viser sjældent, at de har ondt. Faktisk ser vi ofte, at smerte kommer til udtryk ved andre ting som f.eks. udadreagerende adfærd. Skævheder, spændinger mv kan føre til symptomer som bl.a.:

   

   • Ørebetændelse

   • Øjne der løber

   • Køresyge

   • Hyperaktivitet

   • Inkontinens

   • Går/løber skævt

   • Sidder skævt

   • Adfærdsændringer

   • Karperyg

   • Manglende appetit

  Ofte bliver udfordringerne forværret over tid, så ændringerne kan være svære at se da det ikke altid sker fra dag til dag. Derfor gør vi selv brug af et ”servicetjek” en gang eller to om året eller efter behov. Vi bruger selv vores hunde aktivt i forskellige former for træning, og det kan ikke undgås at der kommer lidt spændinger eller skævheder hist og her. Fordelen ved at få hunden justeret, er at problemerne ikke når at udvikle sig til noget alvorligt. Det er ikke kun hunde der bliver brugt i træning, som har gavn af osteopati. Det har almindelige familiehunde i dén grad også. Et forkert spring ned af sofaen, at skride ud på et glat gulv eller langvarigt træk i sele eller halsbånd kan alt sammen være med til at skabe problemer. Så selvom der ikke er et synligt problem, anbefaler vi stadig at få hunden tjekket. Det er altid en god idé at forebygge frem for at behandle.

  I 2023 gik René i gang med at uddanne sig som hundeosteopat, da det bliver en vigtig del af hans arbejde med adfærd. Vi vil gerne sikre os, at hundens adfærdsmæssige udfordringer ikke skyldes at den har ondt. René er eksamineret hundemassør, og massage er en god måde at holde osteopatisk behandling ved lige samt en effektiv måde at løsne muskler, bindevæv mv på. Vi har et samarbejde med Carina Christensen, som er uddannet hundeosteopat. Hun gæster Seca’s Hundecenter ca. hver 3. uge.

  Book tid til osteopati her

  Book tid til massage her

  Professionel Hundetræning

  Træning på hold eller individuel terapi – få værktøjerne til at håndtere din hund.